Szervető a Kolozsvári Magyar Napokon

Szervető a Kolozsvári Magyar Napokon

Nagy örömmel és sok szeretettel várunk benneteket a Mesterségek utcájában, a könyvtár előtti részen.


Kolozsvár legnagyobb magyar rendezvénysorozata tizedik alkalommal szólítja meg a helyi magyar és román közösség mellett a városból elszármazottakat, illetve mindazokat, akik kíváncsiak a kincses város és a régió kulturális értékeire. A Kolozsvári Magyar Napok Erdély legnagyobb kulturális fesztiváljaként nem csak egy évről évre egyre nagyobb tömegeket vonzó programsorozat, hanem egyben az erdélyi és Kárpát-medencei magyar kulturális élet seregszemléje is.

10. KOLOZSVÁRI MAGYAR NAPOK

2019. Kolozsvár augusztus 18-25.

A Kolozsvári Magyar Napok Erdély legnagyobb kulturális fesztiváljaként nem csak egy évről évre egyre nagyobb tömegeket vonzó programsorozat, hanem egyben az erdélyi és Kárpát-medencei magyar kulturális élet seregszemléje is.

A több száz programon és a több tucat fesztiválhelyszínen megforduló résztvevők – a találkozás örömén túl – töltekezhetnek az idők során felhalmozott és az egy hét alatt bemutatott kulturális kincseink nyújtotta élményekkel, ezen élményanyagból táplálkozva pedig az év további részében is magukkal viszik a KMN fő üzenetét: azt, hogy kolozsvári, erdélyi és Kárpát-medencei magyarságunk egy életerős, értékteremtő közösség.

A Kincses Kolozsvár Egyesület tagjaiként úgy gondoljuk, e közösségépítő munka révén nem csak a nyári programkínálatok sorát gazdagíthatjuk, de remek alkalom nyílik arra is, hogy – immár tizedik alkalommal – megmutassuk kultúránkat, sajátos szokásainkat és történelmi hagyományainkat a velünk együtt élő románságnak is. Meggyőződésünk, hogy egymás megismerése a békés együttélés alapfeltétele. Mindezeken túl, ha sikerül Kolozsvárt a maga sokszínűségében bemutatnunk, rámutatva a történelmi hagyományok biztos talaján álló és a soha nem nyugvó város jövőt ígérő fejlődésére, közös álmunk válhat valóra, s a kincses városban maradnak fiataljaink, családot alapítva és közösségünket gyarapítva.

Az, hogy rendezvényünk immár tíz éve meghatározója a Kárpát-medencei kulturális életnek, illetve hogy a Kolozsvári Magyar Napok mintájára Erdély más nagyvárosaiban is megszervezik a helyi magyar napokat, azt bizonyítja, hogy hiánypótló fesztivállal van dolgunk.

Az évről évre gazdagodó PROGRAMKÍNÁLAT minden korosztály számára tartalmas és minőségi kikapcsolódást biztosít. A bő egy hét során belakjuk Kolozsvár tereit, megnyitjuk intézményeink kapuit, s olyan – eldugott vagy kevésbé látogatott, ám a Kolozsvár-életérzéshez ezer szállal kötődő – helyszínek telnek meg élettel, melyek nélkül nem lehetne fesztiválunk az, ami: a város és az itt élők közös ünnepe.

KONCERTEK

A FŐTÉRI SZÍNPAD PROGRAMJA

HÉTFŐ, augusztus 19.
A SZENTEGYHÁZI GYERMEKFILHARMÓNIA koncertje

KEDD, augusztus 20.
A SZENT ISTVÁN-NAPI NÉPTÁNCTALÁLKOZÓ gálaműsora

SZERDA, augusztus 21.
HAJLIK A NÓTAFA – MAGYARNÓTA-GÁLA
TAMÁS GÁBOR koncert

CSÜTÖRTÖK, augusztus 22.
FERENCZI GYÖRGY és a RACKAJAM & PÁL ISTVÁN “SZALONNA” koncert
QUIMBY koncert

PÉNTEK, augusztus 23.
LADÁNYBENE 27 koncert
ÁKOS koncert

SZOMBAT, augusztus 24.
HONEYBEAST koncert
NEOTON FAMÍLIA SZTÁRJAI koncert

VASÁRNAP, augusztus 25.
BOJTORJÁN koncert
ZORÁN koncert

A FARKAS UTCAI SZÍNPAD PROGRAMTERVE

• KOSZIKA & THE HOTSHOTS
• MONYÓ PROJEKT
• USNK
• NO SUGAR
• TEDDY QUEEN
• 4S STREET
• LÁSZLÓ ATTILA
• KIFLI ZENEKAR
• KARAVÁN EGYÜTTES
• MOZSIKÁCSKA
• OPERETT GROUP PROJEKT
• NÓTAGÁLA
• OPERETTISSIMO

A BÁNFFY UDVAR PROGRAMTERVE

• SZALÓKI ÁGI-Karády estje
• BRAINDOGS - Tom Waits tribute zenekar
• SZÍNÉSZZENEKAROK PÁRBAJA
Actor's Dzsem Session – Székelyudvarhely
Tesztoszteron Zenei Alakulat – Sepsiszentgyörgy
Loose Neckties Society – Kolozsvár
A Grund – vígszínházi fiúzenekar
• SZEMPÖL
• HARASZTI ÁDÁM PROJEKT
• SÁRIK PÉTER BAND
• BLUE COLD JALAPENOS - Red Hot Chili Peppers tribute zenekar
• RECKLESS ROSES - Guns'n'Roses tribute zenekar
• THE BLACKBIRDS - Beatles tribute – tribute zenekar

Forrás: az esemény közösségi oldala

 
 
 

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szervető a Design Folk Pápa népviselet és divatbemutatón

Szervető a Design Folk Pápa népviselet és divatbemutatón

A rendezvény díjmentesen megtekinthető! Kezdés: 21:00. Sok szeretettel várunk Mindenkit!


Kedves Szervetők! Nemzeti ünnepünkön, augusztus 20.-án megtekinthetitek divatbemutatónkat Pápán, az Esterházy-kastély udvarán a „Design Folk Pápa népviselet és divatbemutató”-n, melynek célja: „Az újraértelmezett magyar hagyományőrzés”. A rendezvény díjmentesen megtekinthető! Kezdés: 21:00. Sok szeretettel várunk Mindenkit!

Rendezők:

Pápai platán Nonprofit Kft.

Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület

P.R.K. „Tánc-Lánc” A.M.I.

Szervető a Hortobágyi Hídivásáron

Szervető a Hortobágyi Hídivásáron

Idén is ott vagyunk a Hortobágyi Hídivásáron. Sok szeretettel, új termékeinkkel várunk Titeket! 


A hortobágyi hídi vásár egyike Debrecen valaha országos hírű és a szomszédos népek által is számon tartott vásárainak, amely alapvetően állatvásár volt. Az állatvásár elképzelhetetlen volt kirakodó vásár nélkül. Felsorakoztak portékáikkal a debreceni és környékbeli kézműves mesterek. A megkötött vásárra áldomást ihattak a csárdában, lacikonyhákon, alkalmi zöldvendéglők sokaságában. A Hídivásárt kulturális események, programsorozatok kísérik melyek főként a hagyományőrzés és a folklór jegyében zajlanak. Javarészt népzenei és néptánc előadások sorozata fogadja az ideérkező vendégeket, de a modern zene iránt érdeklődők sem maradnak programok nélkül.

A Kilenclyukú Híd nemcsak névadója a vásárnak, hanem közismert szimbóluma e sajátosan magyar tájnak, a hortobágyi pusztának. A vásárok nemcsak az árucserének kereskedelmi helyszíneit adják, hanem a népi műveltség, a hírek, az ismeretek megszerzésének, cserélődésének formáját is. A nagy embersokaságból itt többen keresték, de csak kevesen találták meg a szerencséjüket. A második világháborút követően újra életre kelt a vásár, mely napjainkban országos népművészeti és kirakodó vásárként tömegeket vonz határon innen és túl. A vásárban megtalálhatók a népi-, kézműves-, bio-, termékek mellett a régiségek és modernkori vívmányok is. Az ide látogatók megismerkedhetnek a Hortobágyra jellemző hagyományos, tájjellegű ételekkel is.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

 

Forrás: https://www.facebook.com/hortobagyi.hidivasar/

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-hortobagyi-hidivasar-hortobagy.html

 

Szervető az Ősök Napján

Szervető az Ősök Napján

Természetesen idén is megtaláltok bennünket Ősök Napján! Sok szeretettel, új termékeinkkel várunk Mindenkit!


A V. Ősök Napja időpontja 2019. VIII. 16-17-18.

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség 2019-ben, augusztus 16-17-18-án rendezi meg a V. Ősök Napját. A Bugacon megrendezett ünnep a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, az Ősök Napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja. Az elmúlt években létrejött össznemzeti összefogás lehetővé tette, hogy hagyományt teremtsünk. A legnagyobb történelemformáló őseink – akiknek e Hazát is köszönhetjük – tiszteletére szervezett Ősök Napja ünnepséget minden második évben rendezzük meg.

Minden nemzet életének az egyik elengedhetetlen alapeleme a kollektív nemzeti tudat. A Magyar nemzet valós hagyományainak megőrzése és átadása az egymást követő generációknak a Magyarság megmaradásának a legfontosabb záloga! A nemzetet összefogó kapcsok egyik legfontosabb eleme a nemzeti történelmünk ismerete, valamint a magyar történelem legnagyobb eseményeinek, nemzetrészeket és generációkat összekötő közös megünneplése.

További információk és majd a részletes programok folyamatosan olvashatók lesznek a hivatalos honlapon: www.kurultaj.hu és a hivatalos facebook oldalunkon: Kurultaj-Magyar Törzsi Gyűlés (közösség)http://www.facebook.com/kurultaj

Emlékezzünk együtt büszkén és méltósággal!

Minden magyar testvérünket szeretettel várjuk !

Magyar Turán Szövetség

 

Forrás: http://osoknapja.hu/meghivo.html