Vitál Bazár

Vitál Bazár

Idén sem hiányozhatunk a győri Vitál Bazárból ;) Szeretettel várunk benneteket!


Ha április akkor VITÁL BAZÁR! 

A tavasz a testi lelki megújulás szimbóluma. Ahogy a természet új köntösbe bújik, úgy vágyunk mi is kívül belül valami egészen másra. 
Erre ad most lehetőséget Győrben a Dunacenterben megrendezésre kerülő VITÁL BAZÁR. Vésd fel a naptáradba mert április 8-9 között minden az egészségről a harmóniáról és a különleges gasztronómiai élményekről fog szólni. Nem kevesebbre vállalkoztunk, mint hogy Győrbe egyedülálló módon elhozzunk egy komplex, testet lelket egyaránt feltöltő BAZÁRT. Légy húsimádó, vegetáriánus, a hagyományos magyar konyha megszállottja, vagy a biogazdálkodás elkötelezett híve, netán laktóz vagy gluténérzékeny, meghívott vendégeink, kiállítóink, mind arról gondoskodnak, hogy örömödet leld ezen a hétvégén. És sok új tapasztalattal gazdagodj.
Testi lelki és szellemi táplálékban egyaránt bővelkedni fogunk. Ez a BAZÁR egyszerre lesz gasztronómiai kiállítás, természetgyógyászat, valamint a spiritualitás iránt érdeklődők Mekkája. Légy részese egy egészségtudatos BAZÁRNAK ahol az egész hétvége arról szól hogy tehetsz a legtöbbet a saját és családod egészségéért. 


Az esemény honlapja

Szervető divatbemutató

Szervető divatbemutató

Már most írd be a naptáradba!


 

Divatbemutatót tartunk ezen a napon Hungaroexpon, a F pavilonjában, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásári rendezvényen, a Magyar Nő Unió szervezésében, a Hungarikum Bizottság közreműködésével. Szeretettel várjuk a kiállítókat és is látogatókat! Csatlakozz hozzánk. Elképesztő ruházat és egy szuper közönség vár rátok!

 

LÁTOGATÓKNAK

Helyszín, időpont:

78. OMÉK helyszíne: Hungexpo Budapesti Vásárközpont és Kincsem Park

Cím: 1101 Budapest, Albertirsai út 10.

A rendezvény ideje: 2017. szeptember 20-24.

 

Nyitva tartás:

Kiállítás nyitva tartás (Hungexpo és Kincsem Park): 10.00-18.00 óra

F pavilon (koncerthelyszín): 10.00-22.00 óra (belépés 20.00 óráig)

 

Jegyárak:

Normál jegy:

helyszínen: 1200 Ft

online elővételben: 1000 Ft

Diák/nyugdíjas jegy: 500 Ft (helyszínen, kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával)

Családi jegy: 1000 Ft (kizárólag 09. 24-én érvényes, 2 felnőtt és max. 4 gyermek veheti igénybe)

A SZÉP kártyát elfogadjuk mind online, mind helyszíni jegyvásárlás esetén.  

Díjtalan belépés:

Óvodai és iskolai csoportok (10 fő felett) + (1 fő) kísérő tanár, oktató részére előzetes regisztráció esetén. Regisztráció: http://www.omek2017.hu/iskolas-csoportoknak/

Egyetemisták, főiskolások és egyetemi, főiskolai oktatók részére előzetes regisztráció esetén. Regisztráció: http://www.omek2017.hu/egyetemi-foiskolai-hallgatoknak-es-oktatoknak/

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

Budapestre látogatunk! Sok szeretettel várunk benneteket!


 

78. OMÉK helyszíne: Hungexpo Budapesti Vásárközpont és Kincsem Park.

Cím: 1101 Budapest, Albertirsai út 10.

 

Standunk: Hungexpo G pavilonjában, a 103 B helyen lesz megtalálható.

 

Nyitva tartás:

Kiállítás nyitva tartás (Hungexpo és Kincsem Park): 10.00-18.00 óra.

 

SZAKMAI NAP

A 78. OMÉK - a korábbi évekhez hasonlóan - megtartja sokszínűségét, de minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyez a szakmaiságra, éppen ezért a vásár történetében lesz először nulladik, azaz OMÉK Szakmai nap.

A 2017 szeptember 19-én megrendezett szakmai program kiemelt célja, hogy a legnagyobb hazai agrárszakmai és élelmiszeripari döntéshozókat, beszerzőket lássa vendégül.

Üzletember találkozó is helyet kap a nulladik nap programjában és a szakmai konferencia sorozat is elindul már ezen a napon, így a korábbinál is több lehetőség lesz szakmai rendezvények lebonyolítására (6 napon keresztül 10 konferencia helyszínt üzemeltetünk). 2017-ben kiemelt szakmai témaként kezeljük a fenntarthatóságot és a modern technológiai újdonságokat és innovációkat a mezőgazdaságban.

 

NAGYKÖZÖNSÉGI PROGRAMOK

A 78. OMÉK - a korábbi évekhez hasonlóan - megtartja sokszínűségét, de újabb elemekkel is bővül a nagyközönségnek szóló programok köre. A nagyszínpadon a korábbi évekhez hasonlóan szórakoztató előadások, koncertek kapnak majd helyet, ezen kívül újdonság lesz a civil tér és a gyermeksziget kialakítása. Idén az OMÉK minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyez a szakmaiságra is, éppen ezért szakmai programok, konferenciák és találkozók is színesítik a programpalettát.

 

LÁTOGATÓKNAK

F pavilon (koncerthelyszín): 10.00-22.00 óra (belépés 20.00 óráig)

 

Jegyárak:

Normál jegy:

helyszínen: 1200 Ft

online elővételben: 1000 Ft

Diák/nyugdíjas jegy: 500 Ft (helyszínen, kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával)

Családi jegy: 1000 Ft (kizárólag 09. 24-én érvényes, 2 felnőtt és max. 4 gyermek veheti igénybe)

A SZÉP kártyát elfogadjuk mind online, mind helyszíni jegyvásárlás esetén.  

Díjtalan belépés:

Óvodai és iskolai csoportok (10 fő felett) + (1 fő) kísérő tanár, oktató részére előzetes regisztráció esetén. Regisztráció: http://www.omek2017.hu/iskolas-csoportoknak/

Egyetemisták, főiskolások és egyetemi, főiskolai oktatók részére előzetes regisztráció esetén. Regisztráció: http://www.omek2017.hu/egyetemi-foiskolai-hallgatoknak-es-oktatoknak/

Magyar Napok

Magyar Napok

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy a részvételünk betegség miatt elmarad. :-( Szíves elnézésüket kérjük.


Hol találtok bennünket: Vásárcsarnok bejárata, földszinten. 

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága 2005-ben egy, a világon egyedülálló kezdeményezésű rendezvénysorozatot indított el, melynek célja a Nagycsarnok, mint központi piac és idegenforgalmi látványosság népszerűsítése. A nemzetiségi napok hetente más-más ország kultúráját, termékeit, szokásait, jellegzetes ételeit, népművészetét mutatják be.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara IV. Kiskereskedelem és Vendéglátás Osztálya a Budapesti Tematikus és Bevásárló Utcák Menedzsmentje (BUM) segítségével 2017. szeptember 19-21. között szervezi meg a Magyar Napok rendezvényét a Vámház körúti Vásárcsarnokban.

Az évente kétszer, tavasszal és ősszel megrendezésre kerülő esemény több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A rendezvény helyszínét és eszközeit a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága jóvoltából a Nagycsarnok biztosítja. A rendezvényen közel 30 kézműves, művészi kézműves, népi iparművész mutatja be termékét. A látogatók ízelítőt kapnak a magyar kézműves hagyományokból, betekinthetnek a termékek készítésének kulisszatitkaiba, sőt egyes esetekben ki is próbálhatják a mesterséget. Olyan régi szakmák is megjelennek például, mint a kovács, a tojásfestő, a kádármester, a fafaragó, vagy akár a fazekas. A rendezvényen, címéhez méltóan kizárólag magyar kézművesek mutatkoznak be.

2017. évi programok

Magyar Napok  2017. szeptember 19-21. 
Lengyel Napok 2017. szeptember 26-28. 
Erdélyi Napok 2017. október 10-12. 
Japán Napok 2017. november 7-9. 
Mikulás Napok 2017. december 4-6.

Szekszárdi Szüreti Napok

Szekszárdi Szüreti Napok

Találkozzunk úra Szekszárdon! Sok-sok szeretettel várunk mindenkit!


A Szekszárdi Szüreti Napok egy összművészeti fesztivál, ahol négy napon át, 2017. szeptember 14-17. között, igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, a tájegységre jellemző ételkínálattal, szüreti felvonulással várják a vendégeket, akik a Borudvarban szekszárdi pincészetek borait kóstolhatják. A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, valamint néptáncegyüttesek is.

Résztvevő pincészetek:

Balla Géza Pincészete, Bernát Pince, Bodri Pincészet, Bősz Adrián, Brill Pálinkaház, Dániel Pince, Danubiana Kft., Dúzsi Tamás Pincéje, Eszterbauer Borászat, Fekete Borpince, Ferenczi Szőlőbirtok, Ferger-Módos Borászat, Fritz Borház, Frankos Borház,, Garai Pincészet, Heimann Családi Birtok, Herr Pince, Hetényi Pincészet, Ifj. Márkvárt János, Illyés Kúria, Lajvér Borbirtok,, Mészáros Pál Borház és Pince, Neiner Családi Pince, Németh János Pincészet, Pastor Pince, Posta – Borház, Prantner Pince, Remete-Bor Kft. Vesztergombi József, Ribling Pince, Sárosdi Pince, Savanya Pálinkaház, Schieber Pincészet, Sebestyén Pince, Simigh Családi Pincészet, Szeleshát Szőlőbirtok, Szent Gaál Pincészet, Takler Pince, Tringa Borpince, Tüske Pince, Tűzkő Birtok, Twickel Szőlőbirtok, Vesztergombi Pince, Vida Családi Borbirtok, Virághegyi Bor – (Németh család)

 

Részletes program:

2017. SZEPTEMBER 14. (CSÜTÖRTÖK)

15:00 – SZERETET LÁNGJA – SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAM
Béla király téri színpad
PROGRAM:
15:15 – ParaDance Company
15:45 – Agárdi Szilvia
16:30 – Szabó Ádám
SZERVEZŐ: Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház

17:00 – MAGYAR BORHOZ MAGYARNÓTA
Babits Mihály Kulturális Központ, Rendezvényterem
Szekszárdi Nótakedvelők Klubjának műsora
JEGYÁR: 1500 Ft

18:00 – MAGYAR KÜVÉ – ESSZENCIA PRODUKCIÓ
Vármegyeháza udvara
A Magyar Küvé egy olyan egyedülálló programsorozat, amelyet specifikusan a magyar bor és a magyar kultúra összekapcsolására hozott létre az Esszencia Produkció. A koncertsorozat egyes előadásainak helyszínét a hazai történelmi borvidékek kiemelkedő borászatai vagy borászati rendezvényei biztosítják. A szekszárdi előadáson, Farkas Dénes (a Nemzeti Színház színművésze) feleleveníti a borvidékhez kapcsolódó történelmi emlékeket és irodalmi műveket, az Esszencia Produkció pedig egy különleges koncert során mutatja meg a tájegység zenei világát a népzene, komolyzene és a jazz ötvözetén keresztül. A népzenei egységeket 2–3 pár táncos közreműködésével fűszerezik. Az Esszencia Produkció tagjai: Csík János, Kacsó Hanga Borbála, Lakatos Róbert, Balogh Kálmán, Kovács Gergő, Kunos Tamás, Bognár András

AZ ELŐADÁS A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG.

19:00 – EXPERIDANCE TÁNCSZÍNHÁZ – FERGETEGES
Babits Mihály Kulturális Központ, Színházterem
A Sissiként ismert I. Erzsébet királyné és Gróf Andrássy Gyula beteljesülhetetlen szerelmének története ihlette az ExperiDance Production táncosainak és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös produkcióját. A szerelmes találkozások és elválások egy pompázatos bálon történnek, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái húzzák a talpalávalót.
JEGYÁRAK: 5500, 5900 Ft

19:30 – SZEKSZÁRDI IFJÚSÁGI FÚVÓSZENEKAR KONCERTJE
Béla király téri színpad
A Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar 1988-ban alakult, Szekszárd város kiemelt művészeti együttese.
A ZENEKAR KARNAGYA: Kovács Zsolt

21:00 – MAGYAROCK MUSICAL BAND ÉS VARGA MIKLÓS KONCERTJE
Béla király téri színpad
A Magyarock Musical Band egy olyan egyedülálló zenekar, mely a magyar és a külföldi musicalirodalom legnagyobb slágereit adja elő újrahangszerelt, többségében rockosított változatban. A tagok széles körű színpadi és zenekari tapasztalatainak köszönhetően kiváló hangzással szólalnak meg az ismert dalok szóló és kórusrészei is.

2017. SZEPTEMBER 15. (PÉNTEK)

15:00 – ALISCA BRASS BAND KONCERTJE
Béla király téri színpad
A város kiemelt művészeti együttese magas színvonalon képviseli a fúvószenét, több hazai és nemzetközi díj büszke tulajdonosa.
KARNAGY: Maul Péter

17:00 – ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ DARVASI LÁSZLÓVAL
Vármegyeháza Pollack Kávézó
HÁZIGAZDA: Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője
A rendezvény a Jelenkor folyóirat és a Babits Mihály Kulturális Központ együttműködésében jön létre. A belépés díjtalan!

17:00 – SZEKSZÁRDI SZÜRETI NAPOK ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓJA
SZÜRETI NAPOKAT MEGNYITJA: Süli János miniszter, a fesztivál fővédnöke
KÖSZÖNTŐT MONDANAK A RENDEZVÉNY VÉDNÖKEI: Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások
Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára; Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke; Horváth István, országgyűlési képviselő, valamint a rendezvény házigazdája Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere
KÖZREMŰKÖDIK: Zsikó Zsuzsanna, népdalénekes, a Fölszállott a páva verseny döntőse és a Bartina Néptánc Egyesület

18:00 – ÖRÖKSÉG GÁLA
Béla király téri színpad
Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület regisztrált csoportjainak kiküldött felhívás alapján jelentkező színvonalas csoportok részvételével megvalósuló országos hatókörű rendezvény.

19:00 – „HÁRY VAGYOK AZ ANGYALÁT!” ZENÉS SZÍNPADI JÁTÉK
Babits Mihály Kulturális Központ, Rendezvényterem
ÍRTA: Kis Pál István
Közreműködik a Szekszárdi Muslinca Férfikar
FŐSZEREPBEN: Mikó István Jászai Mari-díjas színművész
SZEREPLŐK: Szabó Anikó, Suha Kálmán és Herrer Pál

Az Obsitos vendéglő főpincérének történetei historikus parabolák, függetlenül attól, hogy a magyar történelem mely korszakának, mely eseményéről számolnak be. A példázatossá nemesülő anekdoták a honfoglalástól napjainkig sorolnak, sajátos bájukat a nagy eszmék gyönyörét áhító kisember látás- és beszédmódja, mindent átszínezni képes derűje adja. A négyszereplős színpadi játék műfaji megjelölése a zenés borozgatás. Mikó István melódiáival és hangszerelésében felcsendülő dalok festik a történetmesélés lírai hátterét, a jellegzetesen Hárys gondolkodás pannóját. E darab Háryjának minden szava és gondolata ismerős lesz a közönségnek, mert épp attól örök és halhatatlan, hogy egy kicsit mindannyiunk lelkében ott lakozik… az angyalát!

JEGYÁR: 2000 Ft
19:00 – SZEKSZÁRDI BORMÁMOR –
A SZEKSZÁRDI GITÁRKVARTETT KONCERTJE
Vármegyeháza Pollack Kávézó
A Szekszárdi Gitárkvartett hangulatos zenéje most megyénk híres-neves költőinek, hazai és külhoni verselőknek lírájával csendül össze. Ez a műsor a bor teremtette jó kedélyt és mámort idézi meg, néminemű pikáns felhangokat sem mellőzve.

A ZENEKAR: Csele Lajos, Komjáthy Péter, Decsi-Kiss András, Szecsődi István
KÖZREMŰKÖDIK: Wessely Ágnes
VERSET MOND: Lotz Katalin, Rubányi Anita

20:00 – TALAMBA ÜTŐEGYÜTTES – TOUR DE DRUMS
Béla király téri színpad
Ezen a virtuális Föld körüli utazáson a Talamba Afrikától az Ibériai-félszigeten át repít több kontinensen keresztül a zene szárnyán, egészen a balkáni térségig. Átélhetjük az afrikai törzsek pezsdítő ritmusait, a spanyol dallamok szenvedélyességét tradicionális hangszereken, valamint a balkáni népek zenéjének sokszínűségét egyaránt.
TAGOK: Grünvald László, Szitha Miklós, V. Nagy Tamás és Zombor Levente

21:00 – MAGNA CUM LAUDE KONCERT
Szent István téri nagyszínpad
A KONCERT TÁMOGATÓJA A TOLNAGRO KFT.

22:00 – TÓTH VERA KONCERT
Béla király téri színpad
A KONCERT TÁMOGATÓJA A TOLNATEJ ZRT.

00:30 – THE BIEBERS KONCERT
Béla király téri színpad

A The Biebers hatfős csapata alkotja az ország legkúlabb bandáját. A zenei projekt olyan slágereket alkotott titokzatosan, mint a Sorry vagy a Stay. Akkor sem volt publikus a névsor, amikor a Sorry lett az év hazai modern pop-rock hangfelvétele a Fonogram-díjkiosztón. A teljes névsor másfél év titkolózás után lett nyilvános. A The Biebers azóta is megállíthatatlan, a fiúk ontják magukból a jobbnál jobb dalokat.
ZENEKAR TAGJAI: Puskás Péter, Puskás Ádám Dániel, Ekanem Emota Bálint, Belegrai Gábor, Gerendás Dániel, Rusz András

2017. SZEPTEMBER 16. (SZOMBAT)

10:00 – 18:00 FANYŰVŐ JÁTÉKPARK – DONGAVERDÁK
Vármegyeháza kert
Az országban egyedülállóan fából és hordóból készült és egyedi tervezésű egyéb fajátékokból álló játékpark feledhetetlen, különleges szórakozást nyújt minden korosztálynak. A játékpark használata ingyenes!

10:00 – HARCMŰVÉSZETI BEMUTATÓK
Béla király téri színpad
• Alisca Taekwoondo Klub
• Leung Wing Tsun kung fu csoport
• Kaze Shinkendo Dojo japán szamuráj kardművészek

11:00 – TÜCSÖK ZENÉS SZÍNPAD GYERMEKCSOPORTJÁNAK MŰSORA
Béla király téri színpad
Szekszárd város kiemelt művészeti együttese.
MŰVÉSZETI VEZETŐ: Béresné Kollár Éva

11:00 – „CSIRIBIRI” – HALÁSZ JUDIT KONCERTJE
Babits Mihály Kulturális Központ, Színházterem
Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit közel harminc éve énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben. A gyerekek – Magyarországon elsőként – a Mosoly-Rend lovagjának választották. A Vígszinház tagja, – a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari- és Érdemes Művész-díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth díjjal jutalmazta eddigi munkáját.
JEGYÁR: 2000 Ft, 2400 Ft

11:00 – BORON INNEN, BORON TÚL – MAGYAR ALKOTÓMŰVÉSZEK
ORSZÁGOS EGYESÜLETE KÉPZŐMŰVÉSZETI TAGOZAT TRIENNÁLÉ
Művészetek Háza
KIÁLLÍTÁS TÉMÁJA: „A Szekszárdi bor kiválóságát már Garay is megénekelte Obsitos című művében, itt hangzik el először magyar bor tekintetében a Bikavér elnevezés, melyet számos költő s író megénekelt azóta. A Szekszárdi Bort adó szőlő gyönyörű vidéken terem, kiváló minőségű s a belőle készült bor tényleg »Isteni nedű«.”
A KIÁLLÍTÁST MEGNYITJA: Baky Péter, festőművész
KÖZREMŰKÖDIK: a Szekszárdi Muslinca Kórus
A KIÁLLÍTÁS KURÁTORA: Varga-Amár László, festőművész, a MAOE Képzőművészeti
Tagozatának elnöke
MEGTEKINTHETŐ: 2017. október 22-ig.

13:00 – „ŐRZÖM KINCSEM, HAGYOMÁNYOM” –
BEMUTATKOZIK KISDOROG, BÁTA ÉS BONYHÁD TELEPÜLÉS
Béla király téri színpad
– Ifjúsági Tambura Zenekar, Báta
– Kisdorogi Székely Hagyományőrző Egyesület
– Vörösmarty Színjátszó Kör, Bonyhád

13:00 – MONDSCHEIN KÓRUS ÉS VENDÉGEI
Vármegyeháza színpad

13:00 – XII. ORSZÁGOS GYERMEK-ÉS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES KIÁLLÍTÁS
Babits Mihály Kulturális Központ, Bakta galéria
A népművészeti hagyományok továbbéltetése, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot hirdetett a Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza együttműködve a Kézműves Alapítvánnyal.
A pályamunkák természetes anyagokból készített gyermekjátékok és használati tárgyak lehetnek. Jelen kiállítást a dél-dunántúli régió – Somogy – Tolna – Baranya – zsűri által válogatott anyagából rendezte a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület, mint régiófelelős.

14:00 – VÉRADÁS
Magyar Vöröskereszt (Dózsa Gy. u. 1.)
Hívjuk és várjuk a segítő szándékú, magát egészségesnek érző 18–65 év közötti leendő véradókat. Kérjük, mindenki hozza magával a személyazonossági igazolványát és TAJ kártyáját. Segítségüket köszönjük.
Magyar Vöröskereszt, Országos Vérellátó Szolgálat

14:30 – HÓRIHORGAS HUJÁKOLÓK: HÖRPINTŐ BORKOMÉDIA
Béla király tér
HÖRPINTŐ BORKOMÉDIA: gólyalábas-óriásbábos parasztkomédia
A Hórihorgas Hujákolók vezetik fel a szüreti felvonulás résztvevőit zenével, kisbíróval és óriásbábokkal.

15:00 – SZÜRETI FELVONULÁS
Bezerédj utca, Széchenyi utca
A Szüreti Napok leglátványosabb eseménye, a menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi. Felvonul Szekszárd város vezetése, a meghívott vendégek, a borrendek, ostorosok, lovasok és lovaskocsik.

16:00 – BORRENDI AVATÓ
Béla király téri színpad
17:00 – ERDÉLY SZŐLÉSZETE ÉS BORÁSZATA – MÚLT, JELEN, JÖVŐ
Garay ÉlményPince
Dr. Balla Géza erdélyi borász borkóstolóval egybekötött előadása a hajdani híres történelmi borvidékről, az Arad-Hegyalján elterülő Ménesi Borvidékről.
Jegyek kaphatók 3000 Ft-os áron elővételben a Szekszárdi Turisztikai Kft.-nél (Szekszárd Béla király tér 7.)

17:00 – „MUST JÖN A JAVA” FOLKLÓRMŰSOR
Béla király téri színpad
A megyéből meghívott hagyományőrző néptánccsoportok és a Bartina Néptánc Együttes műsora, benne a Szüret Táncos Párja 2017 választással.
FELLÉPNEK:
– Bartina Néptánc Egyesület Nagyegyüttes és Ifjúsági csoport
– Alsónyéki Hagyományőrző Együttes
– Hőgyészi Székelykör Bokréta Néptánc csoportja
– Nagymányoki Glück Auf Egyesület
– Sióagárdi Hagyományőrző Egyesület

18:00 – GRECSÓ KRISZTIÁN ÉS HRUTKA RÓBERT: LIBIKÓKA
Vármegyeháza udvara
Az ismert író és a népszerű zeneszerző közös estjén anyáink, apáink történetei kerülnek elő. Úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás, dalban, mesében mondva el. Zene, irodalom és színház találkozása az este, új írások és a szerzők közös dalai. Műhelytitkok és songok a Játszótér című Grecsó-Hrutka zenés darabból, és persze anekdoták, melyek nem a sublótba valók. Hintázzanak velünk!

19:30 – ATLANTIS SHADOWS TRIBUTE BAND KONCERTJE
Vármegyeháza udvara
A tolnai székhelyű Atlantis zenekar műsorán népszerű régi slágerek szerepelnek, kiemelten a méltán híres Shadows zenekar számai.

19:30 – SZEKSZÁRD, AHOGY ÉN LÁTOM –
VIDEÓ PÁLYÁZAT EREDMÉNYHIRDETÉS
Béla király téri színpad

20:00 – BAND OF STREETS UTCAZENE
Béla király tér
Band Of StreetS New Orleans-i hagyományokat követve jött létre. Kizárólag akusztikusan, csak fúvós és ütős hangszereken, színpad és hangosítás nélkül játszanak. Repertoáruk a 90-es évek retro slágereitől a mai zenékig terjed, a hangulat, amit létre tudnak hozni, leírhatatlan.

21:00 – GROUP’N’SWING KONCERT
Béla király téri színpad
Az ország első számú swing és boogie zenekara. A swing varázslatos magyar dívája, Mihályi Réka és a színpadra született sármos, Magyar Bálint duett alá vörös szőnyegként teríti a zenekar a boogie-s swinges, jazzes, latinos, helyenként rockabilly-s dallamokat és lüktetést.
Almási Attila – harsona, Bakó István – szaxofon, Csík Tibor – trombita, Gyalog Zoltán – gitár, Magyar Bálint – ének, Mihályi Réka – ének, Molnár Péter – nagybőgő, Nyikes Krisztián – trombita, Péntek Tibor – dob, Lőrincz Ádám – zongora
A KONCERT TÁMOGATÓJA AZ SZ+C STÚDIÓ KFT.

21:00 – ANNA AND THE BARBIES KONCERT
Szent István téri nagyszínpad
Egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az undergound szcéna kiskocsmáiból, klubjaiból a Budapesten őshonos Anna and the Barbiest rendkívüli színpadokra emelte a már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek fejébe a zenekar mindenét odaadva tíz éve hal meg estéről estére a színpadon. Idő közben az 5 tagú zenekar Pásztor Anna – ének, Pásztor Sámuel – zene, ének, Hernádi Dávid – basszusgitár, Vághy Tamás – billentyű, Bubnó Márton – dobok szétválaszthatatlan egységgé kovácsolódott, a nyers rockban, zeneiségében is otthonra talált. A zenekar pszichedelikus színpadi látványvilága összetéveszthetetlenül egyedivé tette őket a magyar zenei életben.

21:30 – HOLAZALÁN ZENEKAR KONCERT
Vármegyeháza udvara
A HolaZalán zenekar Tolna megyei zenészekből alakult könnyű alterpop stílusban, magyar, saját dalokat játszanak. A hagyományos zenekari hangszerelés (dob, basszusgitár, gitár, ének) kiegészül egy ukulelével, amely összességében egyedivé és érdekessé teszi a zenekar hangzását.
TAGOK: Barta Zalán – basszusgitár, Schnieder Márk – ének, Bék Zsolt – dob, Kovács Vendel – ukulele, Huszti Gábor – gitár

23:00 – INTIM TORNA ILLEGÁL KONCERT
Béla király téri színpad
A „Köszönöm szépen, jól vagyok” címet viselő kislemezzel érkező Intim Torna Illegál, immáron hetedik éve nyújt kortalan szórakozást az igazi koncertélményre vágyóknak. Pezsgő ritmusok, pörgős rockzene, lírai szövegek kavarognak slágergyáruk falai között, ahonnan négy színpadra termett zenész érkezik, hogy testet-lelket megmozgasson.

01:00 – FIRKIN KONCERT
Béla király téri színpad
A Firkin zenekar modern, ír kocsmazene féktelenül vidám műfaját honosítja meg Magyarországon. Azzal a nem titkolt szándékkal állt össze ez a csapat, hogy lazítson, kikapcsoljon, megpörgessen, energiával és jókedvvel töltsön fel minden járót és kelőt. A sokak által már ismert ír nóták, mint például a Whiskey in the Jar, Wild Rover a Firkin előadásában friss, dinamikus ízt kapnak.
„A Firkin zenéje szikrát pattint a térdekbe és a talpak alá, sikolyokat és üvöltéseket fakaszt a torkokból a nagyszínpadoktól a kocsmákig. Ahogy az angol mondaná: firkin is good, firkin’ good!”

2017. SZEPTEMBER 17. (VASÁRNAP)

10:00–18:00 – FANYŰVŐ JÁTÉKPARK – DONGAVERDÁK
Vármegyeháza kert
Az országban egyedülállóan fából és hordóból készült és egyedi tervezésű egyéb fajátékokból álló játékpark feledhetetlen, különleges szórakozást nyújt minden korosztálynak. A játékpark használata ingyenes!

10:00 – BRÉMAI MUZSIKUSOK: A TEHETSÉGKUTATÓ
Béla király téri színpad
Csillag Musical Társulat – gyermek színházi előadás
A Grimm testvérek klasszikus meséje alapján, mégis izgalmasan új köntösben elevenedik meg Cili, a cica, Kircsi, a kutya, Karatty, a kakas és Szomi, a szamár kalandjai. Az előadást fergeteges tánc jelenetek, egyedi jelmezek és izgalmas dallamok teszik varázslatossá.

11:00 – MOZGÁSMŰVÉSZETI CSOPORTOK BEMUTATÓI
Béla király téri színpad
– Fitt Lesz Sportegyesület
– Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió
– PTE IGY Gyakorlóiskola Táncművészeti Tagozata
– Iberican Táncegyesület
– Szöcske Akrobatikus R’N’R

14:00 – EGYÜGYŰ MIHÓK, AVAGY A BALGASÁG SZERENTSÉJÉNEK
EGÉSZEN IGAZ TÖRTÉNETJE
– LÁDAFIA MŰHELY BÁBELŐADÁSA
Béla király téri színpad
A Ládafia Bábszínház világot jelentő deszkái kerekére szerelt fenyőfákból valók. Társulata bábok hársfából faragva, öltöztetve. Kellékei a hajdanvolt mindennapi élet lassan homályba tűnő megannyi eszköze. Mindez azért, hogy népmeséink könyvekbe kötözött lélegzete újra szélfútta lehessen.

15:00 – TÜCSÖK ZENÉS SZÍNPAD KONCERTJE
Béla király téri színpad
MŰVÉSZETI VEZETŐ: Béresné Kollár Éva

16:30 – JUNIOR STARS BIG BAND KONCERTJE
Béla király téri színpad
A szekszárdi Junior Stars Big Band szekszárdi fiatal jazz tanszakot végzett zenészekből álló együttes. Az ország számos fontos színpadán adtak már koncertet, állandó vendégei Szekszárd népszerű fesztiváljainak is.

18:00 – SEBTIBEND KONCERT
Béla király téri színpad
A szekszárdi SebtibenD Együttes repertoárja főként népdal-, és népzenei feldolgozásokból, valamint énekelt versekből és középkori deák-énekekből áll. Minden dalt a „mai fül számára is hallgatható” formában dolgoznak fel, a rájuk jellemző egyedi stílusban.
A ZENEKAR TAGJAI: Cseszárik László- gitár, ének, Horgász Dezső – percussion, ének, Katharina Kellig – furulya, ének, Fenyvesi Ferenc – basszusgitár

18:00 – „LÉNYEREDÉK” – A PAD IRODALMI, MŰVÉSZETI
ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET SZERVEZÉSÉBEN
Vármegyeháza Pollack Kávézó
KÖZREMŰKÖDŐK: A Komjáth(y)iak, Dicső Zsolt és Zsoldos Ákos
18:30 – WELLHELLO KONCERT
Szent István téri nagyszínpad
A Wellhello a hip-hop előadó, Fluor és a producer-énekes-dalszerző, Diaz közös formációja, mely mostanra Magyarország egyik top zenekarává vált.
A sikerek é s né zettsé gek maguké rt beszé lnek, nincs aki ne ismerné ezeket az óriási slágereket: „Rakpart”, „apuveddmeg”, „Sokszor volt már így”, „Emlé kszem, Sopronban”.
A KONCERT TÁMOGATÓJA A TARR KFT.

20:00 – ZOLTÁN ERIKA KONCERT
Béla király téri színpad

Ízek, korok, hangulatok

Ízek, korok, hangulatok

Várunk mindenkit szeretettel Esztergomban a hétvégén!


Program:

Szeptember 8.

15:00 Rekamié

16:30 Köpönyegforgatók

18:30 Soulwave

21:00 Hooligans

 

Szeptember 9.

13:00 Hagyományőrző egyesületek felvonulása

14:00 Bóbita Zenekar

14:50 Esztergom Étele 2017 - Megnyitó

16:00 Marching Jazz Band

17:30 StarBugs

19:00 Esztergom Étele 2017 - Eredményhirdetés

21:00 GESZTI

 

Szeptember 10.

13:00 Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar

14:00 Gulyás László - Vándormuzsikus

15:00 Sic Transit Folk Műhely

16:00 Gulyás László - Egérparádé

17:00 Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar

20:00 Csík Zenekar

 

Állandó programok

Hagyományőrző egyesületek - táborozása az Erzsébet parkban, felvonulása naponta a rendezvény területén, bemutatók

Ister Granum Vadász - Hagyományőrző Sport Egyesület: trófeakiállítás, vadételkóstoló, íjász bemutató, vadállat-bemutató, jurta megtekintése

Rovás-sátor - rovásírás tanulás, betűk és számok rovással, rovásjátékok, névjegy és könyvjelző készítés rovással, előadások

Gyereksarok, népi játékok, szalmadühöngő, kosárhinta, csuhézás, agyagérmék készítése

Kézműves vásározók, bemutatók, kóstoltatás, bőr és ásványi ékszerek készítése

 

Forrás

HALASI SZÜRETI FESZTIVÁL

HALASI SZÜRETI FESZTIVÁL

Sok-sok szeretettel várunk benneteket! :)


Program, ahol a #Szervetőt is megtalálod: 
***HALASI SZÜRETI FESZTIVÁL ***
2017 Szeptember 8-10 Kiskunhalas
Város legnagyobb rendezvényen megtaláltok bennünket! Sok szeretettel várunk mindenkit! 

Kiskunhalas város legnagyobb rendezvénye a Halasi Szüreti Napok. 2017. szeptember 8-10. között, 3 napon át várja a látogatókat a Borudvar finom borokkal, a kis színpad koncertekkel, valamint a szüreti nagyszínpad egész napos látványos programokkal. Hangulatos könnyű és népzenei koncertek szórakoztatják majd a szüreti forgatagban résztvevőket.
Részletes program ide kattintva érhető el: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-halasi-szureti-fesztival.html

Sitkei Rockfesztivál 2017

Sitkei Rockfesztivál 2017

Idén sem hiányozhatunk Sitkéről! ;)


Klasszikus hangulatú, őszinte rockfesztivál a Sitkei Kápolna megmentésére és az igazi hazai rockzene ünneplésére - ez a Sitkei Rockfesztivál. A mai, szinte beláthatatlan méretű fesztiválok világában igazi kuriózum a Sitkei Rockfesztivál, amely a maga megunhatatlan, baráti hangulatával és a hazai zenét éltető közösségével már 1986 óta töretlen népszerűségnek örvend.

 

XXXI. Sitkei Rockfesztivál

2017. augusztus 26.

Programok:

14:00 - Bagatell
15:00 - Red Rocets
16:00 - Pair o' Dice
17:00 - Moby Dick
18:30 - Ossián
20:00 - Lord
21:30 - Edda
23:00 - Kalapács
A műsorváltozás jogát fenntartják!

Jegyek:

Belépőjegyek válthatók készpénzben a rendezvény napján a rendezvény helyszínén.
Jegyárak: 14 éves kor felett 4000 HUF
14 éves kor alatt a rendezvény szülői felügyelettel ingyenesen látogatható.
A Fesztivál területén csak érvényes jeggyel, sérülésmentes karszalaggal lehet tartózkodni. Karszalag nélküli, vagy sérült karszalaggal rendelkező látogatók a fesztivál területét kötelesek elhagyni, és oda csak érvényes karszalag váltása mellett térhetnek vissza. A rendezvény ideje alatt folyamatos ellenőrzést tartunk.

Forrás: A rendezvény honlapja

Napszarvas - Tátos Ünnep

Napszarvas - Tátos Ünnep

Ismét ellátogatunk a Tátos Ünnepre egy pici standdal. Szeretettel várunk benneteket is!


Figyelem, a rendezvény 4 igen tartalmas nappal büszkélkdhet idén is, ám bennünket csak szombaton és vasárnap találtok majd meg! :)

Augusztus 24-e, csütörtök

09:00 Nyitó szertartás, szertűz gyújtása

11:00-12:30 Hoppál Mihály - előadás a szibériai samanizmusról

11:00-12:30 Nádor Judit - előadás

11:00-12:30 Ulrike Weiland - tanítás: "Európai samanizmus Németországban"

12:30-13:30 Ebéd

14:00-15:30 John Somosi - tanítás és zene

14:00-15:30 Nádorfi Lajos - előadás

14:00-15:30 Jane Chen - zene indonéz muzsikusokkal

16:00-17:30 Paulinyi Tamás - előadás

16:00-17:30 Vernon Foster - tanítás

16:00-17:30 Jaime Caso - szertartás

17:30-18:30 Vacsora

19:00-22:00 Jeszenszky István Sky - NAGYKONCERT: meditációs zene - majd közös Örömzene

21:00 Izzasztó Kunyhó Szertartás

Augusztus 25-e, péntek 

06:00-08:00 2 Izzasztó Kunyhó Szertartás

07:00-08:00 Jóga (Juhász Csilla és Bodrogi Róbert)

07:30-08:30 Reggeli

09:00-10:30 Klemens Robe - tanítás

09:00-10:30 Nicole Robe - tanítás

09:00-10:30 Tóth Tibor - előadás

11:00-12:30 Paulinyi Tamás - tanítás

11:00-12:30 Somfai Kara Dávid - előadás a közép-ázsiai samanizmusról

11:00-12:30 Majercsik János Oguz - tanítások az Ősök Útján

12:30-13:30 Ebéd

14:00-15:30 Ger Lyons - tanítás

14:00-15:30 Kaya Kuzucu - török zene

14:00-15:30 Grandpierre Atilla - előadás: "Lélek és Világegyetem"

16:00-17:30 Pap Csilla - "A füstölés és a növények szellemisége" - előadás

16:00-17:30 Tordai Zsuzsa, Ioana Iliut - Hold tanítások

16:00-17:30 Andreas Jakisch - szertartás

17:30-18:30 Vacsora

19:00-20:30 Halmy György és a Medveszínpad - "Ady költészete, mint a sámán szertartás alapja"

19:00-20:30 Gaval-Erdene Bayanmunkh - mongol sámán szertartás

19:00-20:30 Wiruungga Dunggirr - ausztrál benszülött szertartás

21:00 Samsara Boulevard & Sólyomfi-Nagy Zoltán - NAGYKONCERT, majd közös Örömzene

21:00 Izzasztó Kunyhó Szertartás

Augusztus 26-a, szombat

06:00-08:00 2 Izzasztó Kunyhó Szertartás

07:00-08:00 Jóga (Juhász Csilla és Bodrogi Róbert)

07:30-08:30 Reggeli

09:00-10:30 Kis Gabriella Arikán - szertartás

09:00-12:30 Bodrogi Róbert - zenés szertartás

09:00-10:30 John Somosi - zenés előadás az észak-amerikai indián hagyományokról

11:00-12:30 Ger Lyons - tanítás a kelta gyógyító hagyományról

11:00-12:30 Fehérholló Őskü - tanítás a szerves magyar hagyományról, ősvallásról

11:00-12.30 Wiruungga Dunggirr - ausztrál benszülött szertartás

12:30-13:30 Ebéd

14:00-15:30 Alex Horsch és Marcsi - zenés előadás

14:00-15:30 Vernon Foster - tanítás

14:00-15:30 Szathmári Botond - előadás

16:00-17:30 Jaime Caso - szertartás

16:00-17:30 Lóki György-Sólyomfi-Nagy Zoltán: Sólyom Szer - sólyom röptetés, sólyom énekekkel

16:00-17:30 Tserendorj Amarhanov - kalmük zene

17:30-18:30 Vacsora

19:00-20:30 Sólyomfi-Nagy Zoltán - Dob Avató Szer

19:00-20:30 Nicole Robe - tanítás

19:00-20:30 Jane Chen - Indonéz táncok

21:00 Fehérholló Őskü - Sólyomfi-Nagy Zoltán - NAGYKONCERT: tátos zene, majd Örömzene

21:00 Izzasztó Kunyhó Szertartás

Augusztus 27-e, vasárnap

06:00-08:00 Izzasztó Kunyhó Szertartás

07:00-08:00 Jóga (Juhász Csilla és Bodrogi Róbert)

07:30-08:30 Reggeli

09:00-10:30 Wiruungga Dunggirr - szertartás, tanítás az ausztrál őslakókról

09:00-10:30 Kaya Kuzucu - török zene és előadás

09:00-10:30 Imrich Zoltán - tanítás

11:00-12.30 Vernon Foster - szertartás

11:00-12.30 Kanalas Éva - tanítás, éneklés, vetítés tuvai sámánokról

11:00-12:30 Sólyomfi-Nagy Zoltán - Tánc az Ősökhöz Szertartás

12:30-13:30 Ebéd, pakolás

14:00-15:30 John Somosi - szertartás

14:00-15:30 Andreas Jakisch - szertartás

14:00-15:30 Fehérholló Őskü - tátos énekek

16:00 Záró Szertartás

 

Olvass tovább: http://www.tatosunnep.hu/programok/