Szervető-matyó téglalap alakú táska - fekete-fehér

Szervető-matyó téglalap alakú táska - fekete-fehér

Cikkszám : TTexM.fk-fh

(0)
0 Értékelés

8 500 Ft

Szervető-matyó motívummal díszített, téflalap alakú textilbőr táska, egyszínű, fehér selyemcérnával hímezve.

db

Készleten

anyaga: textilbőr

minőség: I. osztály

100% magyar termék

Szervető-matyó motívummal díszített, téglalap alakú textilbőr kistáska, egyszínű, fehér selyemcérnával hímezve. Steppelt, belső béléssel és állítható füllel láttuk el, így kézi- és válltáskának egyaránt alkalmas. :)

Táska méretei
Magassága:  36cm
Szélessége:  34cm

Szellemi, kulturális örökségünk:

Szimbolika: A matyóban minden színnek volt jelentése. A fekete a viseletben a föld színe, melyből a termés, az élet sarjad. A piros az öröm, a sárga a nyár, a Nap színe, a kék a bánaté, az elmúlásé.Az első világháborút követően jelent meg a matyó hímzésben a zöld, mint a gyász színe. A háború halottaira való emlékezésül zöld folyókával hímezték körül a kötényeket. A matyó hímzés összképe úgy hatott, mint a zöld mezőben tarkálló virágok.

A legrégebbi mezőkövesdi hímzések egyszínűek, amikor a többszínű fonalak megjelentek, már kötényeik a tarka színek egész bokrétájával ékeskedett.

Az ősi értékeket hangsúlyozandó, mi a matyó madárkát olyan formában jelenítjük meg a mintáinkon, ami egy archaikusabb, egészen a honfoglalás koráig visszanyúló forma, egy olyan sólyom, amihez hasonló például a karosi honfoglalás kori övvereteken is megjelenik. :)

Viseljük szívvel! :)

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Még senki sem értékelte a terméket, legyél te az első!

Megosztás