Szervető-jászsági patkótáska - fekete

Szervető-jászsági patkótáska - fekete

Cikkszám : Ttxbpat.fk

(3,3)
3 Értékelés

9 000 Ft

Szervető-jászsági motívummal díszített, elegáns, patkó alakú, textilbőr táska, egyszínű, fekete selyemcérnával díszítve.

db

Készleten

anyaga: textilbőr

minőség: I. osztály

100% magyar termék

Szervető-jászsági motívummal díszített, patkó alakú táska, színes  selyemcérnával díszítve. Belső béléssel és állítható füllel láttuk el, így kézi- és válltáskának egyaránt alkalmas. :)

Táska méretei
Magassága: 20 cm

Szélessége:

 

felül: 20 cm
középen: 25 cm
alul: 20 cm 
Mélysége: min. 5 cm
Pánt hossza:  max. kb. 145 cm

A jászsági hímzésről:

A jászsági szűcsök subákra, ködmönökre varrt csodás hímzéseire a 20. század második felére a feledés homálya borult.  A népi kultúra akkori hivatalos őrei nem ismertek semmilyen jász hímzést, azt mondták a jászsági asszonyoknak, akik zsűrizésre adták be alkotásaikat, hogy jász hímzés nem létezik. A jászságiak azonban ilyen könnyen nem engedték elkendőzni őseik hagyatékát, alapos, és kitartó néprajzi gyűjtéssel nagyanyáik és nagyapáik ködmöneit összegyűjtve kiállítást rendeztek a Jász Múzeumban, aminek köszönhetően az egész ország újra megismerhette a legendás múltra visszatekintő mintákat. Immáron nem kétséges, hogy Móra Ferenc híres kincskereső kisködmöne is jászsági mintával volt kivarrva, hiszen édesapja Berényben született, és mesterségét is ott tanulta.

Viseljük szívvel! :)

A jászsági hímzésről bővebben ide kattintva olvashattok.

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Zsirosné Kukucska Zsuzsa
(5.0)
Nagyon szépséges!
Virág-Molnár Noémi
(0.0)
Gyönyörű! A mérete pedig tökéletes, hogy minden beleférjen, amire szükségem van, mégse akkora, hogy úgymond ne férjek el tőle! :) Nincs túlbonyolítva, belül van egy plusz cipzáras zseb, ez pont elég így. :)
Béres Annamária
(5.0)
Már a második táskám a Szervetőtöl.Imádom minden terméküket.Gyönyörű magyar motívumok,kényelmes praktikus táska.Viseld Szívvel❤

Megosztás