Szervető-matyó textilbőr hátizsák - fekete, futómintás Szervető-matyó textilbőr hátizsák - fekete, futómintás Szervető-matyó textilbőr hátizsák - fekete, futómintás

Szervető-matyó textilbőr hátizsák - fekete, futómintás

Cikkszám : THzstxtM.fkt.ftó

(5)
1 Értékelés

16 500 Ft

Szervető-matyó motívummal díszített textilbőr hátizsák, egyszínű, bézs selyemcérnával díszítve.

 

db

Készleten

anyaga: textilbőr

minőség: I. osztály

100% magyar termék

Egyedi tervezésű, Szervető-matyó motívummal díszített textilbőr hátizsák, színes selyemcérnával díszítve. A hátizsák elején egy 13cm cipzáros zseb helyezkedik, belül egyterű és egy cipzáras oldalzseb található.

A főrekesz ideális füzetek, könyvek vagy egy táblagép tárolására.

Táska méretei
Magassága: 38 cm
Szélessége:  38 cm

Szellemi, kulturális örökségünk:

Szimbolika: A matyóban minden színnek volt jelentése. A fekete a viseletben a föld színe, melyből a termés, az élet sarjad. A piros az öröm, a sárga a nyár, a Nap színe, a kék a bánaté, az elmúlásé.Az első világháborút követően jelent meg a matyó hímzésben a zöld, mint a gyász színe. A háború halottaira való emlékezésül zöld folyókával hímezték körül a kötényeket. A matyó hímzés összképe úgy hatott, mint a zöld mezőben tarkálló virágok.

A legrégebbi mezőkövesdi hímzések egyszínűek, amikor a többszínű fonalak megjelentek, már kötényeik a tarka színek egész bokrétájával ékeskedett.

Az ősi értékeket hangsúlyozandó, mi a matyó madárkát olyan formában jelenítjük meg a mintáinkon, ami egy archaikusabb, egészen a honfoglalás koráig visszanyúló forma, egy olyan sólyom, amihez hasonló például a karosi honfoglalás kori övvereteken is megjelenik. :)

Viseljük szívvel! :)

A matyó mintáról bővebben ide kattintva olvashattok.

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Dobaiová Renáta
(5.0)
Gyönyörű a hímzett hátizsák!Már régen kinéztem magamnak!Imádom!🥰

Megosztás