Szervető-matyó textilbőr hátizsák - fekete Szervető-matyó textilbőr hátizsák - fekete Szervető-matyó textilbőr hátizsák - fekete Szervető-matyó textilbőr hátizsák - fekete Szervető-matyó textilbőr hátizsák - fekete Szervető-matyó textilbőr hátizsák - fekete

Szervető-matyó textilbőr hátizsák - fekete

Cikkszám : THzstxtM.fk

(5)
1 Értékelés

15 000 Ft

Egyedi tervezésű, a Szervető-matyó motívummal díszített textilbőr hátizsák, selyemcérnával díszítve.

db

Készleten

anyaga: textilbőr

minőség: I. osztály

100% magyar termék

Egyedi tervezésű, a Szervető-matyó motívummal díszített textilbőr hátizsák, selyemcérnával díszítve, amely lecsatolható pántjainak köszönhetően oldaltáskaként is funkcionál.

A főrekesz ideális füzetek, könyvek, táblagép vagy egy kisebb laptop tárolására. Belül cipzáras oldalzseb is található.

Táska külső méretei:

Szélessége:

32cm 
Magassága: 35cm

Szellemi, kulturális örökségünk:

Szimbolika: A matyóban minden színnek volt jelentése. A fekete a viseletben a föld színe, melyből a termés, az élet sarjad. A piros az öröm, a sárga a nyár, a Nap színe, a kék a bánaté, az elmúlásé.Az első világháborút követően jelent meg a matyó hímzésben a zöld, mint a gyász színe. A háború halottaira való emlékezésül zöld folyókával hímezték körül a kötényeket. A matyó hímzés összképe úgy hatott, mint a zöld mezőben tarkálló virágok.

A legrégebbi mezőkövesdi hímzések egyszínűek, amikor a többszínű fonalak megjelentek, már kötényeik a tarka színek egész bokrétájával ékeskedett.

Az ősi értékeket hangsúlyozandó, mi a matyó madárkát olyan formában jelenítjük meg a mintáinkon, ami egy archaikusabb, egészen a honfoglalás koráig visszanyúló forma, egy olyan sólyom, amihez hasonló például a karosi honfoglalás kori övvereteken is megjelenik. :)

Viseljük szívvel! :)

A matyó mintáról bővebben ide kattintva olvashattok.

 

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Baranyi Márk
(5.0)

Megosztás