Szervető-kalocsai övtáska - fekete

Szervető-kalocsai övtáska - fekete

Cikkszám : TTK.fk

(5)
2 Értékelés

6 800 Ft

Itthon készült, egyedi tervezésű, Szervető-kalocsai hímzés-feldolgozással díszített, állítható szíjas övtáska.

db

Készleten

anyaga: 65% pamut, 35% poliészter (erős, teherbíró vászon)

minőség: I. osztály

100% magyar termék

Itthon készült, egyedi tervezésű, Szervető-kalocsai hímzés-feldolgozással díszített, állítható szíjas övtáska, színes selyemcérnával hímezve. Alakját a honfoglalás kori vászontarsolyok alapján szabtuk, belülre pedig rostos acetátszálból szőtt bélést és egy kisebb telefonzsebet tettünk. :)

Mágnesgombbal záródik.

Övtáska méretadatai:
Magassága: 15 cm
Hossza: 15 cm
Szélessége: 8 cm
Derékbőség: 75-110 cm

 

A mintáról:

A kalocsai szállások női lakossága bérmunkában varrta a hímeket már a 19. század végén is. Főleg a környező vidék városai és a nagyobb települések igényesebb úri-polgári háztartásai számára készítették a fehér hímzéseket. Saját használatú holmikra hímeztek kék-vörös, fekete pamutfonallal is. A huszadik század első harmadától kezdve igen színessé vált a kalocsai hímzés, ugyanis az 1912-ben megnyílt nagyatádi fonalgyárból, már színtartó fonalakat is be tudtak szerezni a hímzőasszonyok. A legismertebb, alkalmazott sajátos, helyi elnevezésű színek: tulipiros, lángszín, borszín, libazöld, irigysárga, fecskenyakvörös, vadgalambkék, gálickék, bársonykék.
Az ősi értékeket hangsúlyozandó, mi a virágok között, a mintáinkon, egy archaikusabb, egészen a honfoglalás koráig visszanyúló szimbólumot jelenítünk meg, egy olyan sólymot, amihez hasonló például a karosi honfoglalás kori övvereteken is megjelenik. A virágbimbókban szintén felfedezhető az egykori, természetközpontú gondolkodás, ugyanis apró csillagokat és a holdat is beleszőttük, miniatűr formában.

A mintáról bővebben ide kattintva olvashattok.

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Somogyi Csilla
(5.0)
Elégedett vagyok a termékkel! Nem csak szép, de praktikus is! Állandó társam a mindennapokban, mivel általában nincs zsebem. Kényelmesen elfér benne egy mobil, az irataim, a kulcsaim egy pénzes szütyő és egy két apróság, ha valamit hirtelen el kell tennem. Nem emlékszem mikor kaptam az elsőt, de megközelítőleg két évre saccolom. A színe mostanra nem olyan igazi fekete, ezért rendeltem egy újat. Aki kedveli a "sportos" eleganciát, annak szívből ajánlom!
Váradi-Szabó Annamária
(5.0)

Megosztás