Szervető-kalocsai textilbőr hátizsák - barna Szervető-kalocsai textilbőr hátizsák - barna Szervető-kalocsai textilbőr hátizsák - barna

Szervető-kalocsai textilbőr hátizsák - barna

Cikkszám : THzstxtK.brn

(5)
1 Értékelés

16 500 Ft

Szervető-kalocsai motívummal díszített textilbőr hátizsák, egyszínű, bézs selyemcérnával díszítve.

 

db

Készleten

anyaga: textilbőr

minőség: I. osztály

100% magyar termék

Egyedi tervezésű, Szervető-kalocsai motívummal díszített textilbőr hátizsák, színes selyemcérnával díszítve. A hátizsák elején egy 13cm cipzáros zseb helyezkedik, belül egyterű és egy cipzáras oldalzseb található.

A főrekesz ideális füzetek, könyvek vagy egy táblagép tárolására.

Táska méretei
Magassága: 38 cm
Szélessége:  38 cm

A mintáról:
A kalocsai szállások női lakossága bérmunkában varrta a hímeket már a 19. század végén is. Főleg a környező vidék városai és a nagyobb települések igényesebb úri-polgári háztartásai számára készítették a fehér hímzéseket. Saját használatú holmikra hímeztek kék-vörös, fekete pamutfonallal is. A huszadik század első harmadától kezdve igen színessé vált a kalocsai hímzés, ugyanis az 1912-ben megnyílt nagyatádi fonalgyárból, már színtartó fonalakat is be tudtak szerezni a hímzőasszonyok. A legismertebb, alkalmazott sajátos, helyi elnevezésű színek: tulipiros, lángszín, borszín, libazöld, irigysárga, fecskenyakvörös, vadgalambkék, gálickék, bársonykék.
Az ősi értékeket hangsúlyozandó, mi a virágok között, a mintáinkon, egy archaikusabb, egészen a honfoglalás koráig visszanyúló szimbólumot jelenítünk meg, egy olyan sólymot, amihez hasonló például a karosi honfoglalás kori övvereteken is megjelenik. A virágbimbókban szintén felfedezhető az egykori, természetközpontú gondolkodás, ugyanis apró csillagokat és a holdat is beleszőttük, miniatűr formában.

A mintáról bővebben ide kattintva olvashattok.

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Baranyi Márk
(5.0)

Megosztás