Szervető-csodaszarvas-életfa textilbőr hátizsák - fekete Szervető-csodaszarvas-életfa textilbőr hátizsák - fekete Szervető-csodaszarvas-életfa textilbőr hátizsák - fekete Szervető-csodaszarvas-életfa textilbőr hátizsák - fekete

Szervető-csodaszarvas-életfa textilbőr hátizsák - fekete

Cikkszám : THzstxtCsfa.fk

(0)
0 Értékelés

11 500 Ft

Egyedi tervezésű, a Szervető-csodaszarvas-életfa mintájának feldolgozásával díszített textilbőr hátizsák, színes selyemcérnával hímezve.

db

Készleten

anyaga: textilbőr

minőség: I. osztály

100% magyar termék

Egyedi tervezésű, a Szervető-csodaszarvas-életfa mintájának feldolgozásával díszített textilbőr hátizsák, színes selyemcérnával hímezve.

Táska méretei
Hossza:  
Szélessége: 

Csodaszarvas

A két vadásztestvér és az agancsos szarvasünő. Az agancsos szarvasünő motívumának eredetét László Gyula a későbbi szkíta művészetre ható "lurisztáni bronzok" idejébe (kb. Kr. e. 1100-600) helyezi. Az újabb kutatás szerint azonban a lurisztáni bronzok az indogermánok Perzsiában való megjelenése előtti idők művészetét reprezentálják, tehát nem lehet szó görög, vagy iráni közvetítésről. A mezopotámiai dámszarvas a suméroknál már a 3. évezredben szent állat volt: a dámünőket a templomok kultikus ligeteiben tenyésztették, s tejüket pl. Lagasban Ningirsu istennek áldozták.

A csodaszarvasról és a szimbolikáról bővebben ide kattintva olvashattok.

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Még senki sem értékelte a terméket, legyél te az első!

Megosztás