Szervető-sárközi napkorong textilbőr telefontok - bordó

Szervető-sárközi napkorong textilbőr telefontok - bordó

Cikkszám : MSnapk.brd

(0)
0 Értékelés

3 000 Ft

Itthon készült, egyedi tervezésű, Sárközi mintával díszített, liftes, textilbőr telefontok.

db

Rendelhető (nincs készleten)

anyaga: textilbőr

minőség: I. osztály

100% magyar termék

Itthon készült, egyedi tervezésű, Sárközi napkorong mintával díszített, liftes, textilbőr telefontok, színes selyemcérnával hímezve, amely védelmet biztosít a telefonnak a mindennapi használat során. A könnyebb kivételhez egy kihúzható liftet tettünk a hátuljára. :)
A bőrtok használata meghosszabbítja a telefon élettartamát és elősegíti a felület állapotának megőrzését.

Mobiltok méretei
cm S M L XL
Szélesség: 6,5 7,5 7,6 8,3
Hosszúság: 12,5 13 13,8 14,5
 

A sárközi hímzésről: 
Az ország minden öltözete közt ez volt – virágkorában – a legparádésabb, legpompásabb viselet. A sárközi hímzés története a hímzett párnavégekkel kezdődött. Ekkor még kendervászonra varrták őket, barnára vagy sötétzöldre fakult fekete szőrfonallal. Később már szinte minden ruhadarab kapott különféle díszítést, amihez igen változatos mintakincset, technikát és alapanyagokat használtak. A sárközieknek külön népi szókincse alakult ki a hímzésekre: a minták többnyire stilizált virágok, levelek, szőlőszemek, és ún. pöttyök, többnyire növényi eredetűek, sokszor szerepel a „patkónak” nevezett félhold, a „kiskutya” néven ismert stilizált madáralak is; a különféle hullámos és csigavonalakat jellemzően „kanyargósnak”, „vízfolyásnak” nevezik. A legváltozatosabb és legnagyobb számú emlékanyaga a főkötőknek van, díszítésük szinte az összes lehetőséget kimeríti. E sokféle technikai megoldásnak szintén sajátos szókincse volt: metéléses, sima, bimbó stb. A főkötők hímzését átvitték a kisebb-nagyobb terítőkre, és sokáig városi használatra is készítették. 
A hímzőráma különös jelentőséggel bírt, hiszen a legények díszesre faragva, szerelmük jeléül adták őket szívük választottjának. :)

A sárközi hímzésről bővebben ide kattintva olvashattok.

Viseljük szívvel! :)

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Még senki sem értékelte a terméket, legyél te az első!

Megosztás