Szervető-kalocsai textilbőr telefontok - fekete

Szervető-kalocsai textilbőr telefontok - fekete

Cikkszám : MtexK.fk

(0)
0 Értékelés

3 000 Ft

Itthon készült, egyedi tervezésű, Szervető-kalocsai mintával díszített, liftes, textilbőr telefontok.

db

Rendelhető (nincs készleten)

anyaga: textilbőr

minőség: I. osztály

100% magyar termék

Itthon készült, egyedi tervezésű, Szervető-kalocsai mintával díszített, liftes, textilbőr telefontok, színes selyemcérnával hímezve, amely védelmet biztosít a telefonnak a mindennapi használat során. A könnyebb kivételhez egy kihúzható liftet tettünk a hátuljára. :)
A bőrtok használata meghosszabbítja a telefon élettartamát és elősegíti a felület állapotának megőrzését.
 
Mobiltok méretei
cm S M L XL
Szélesség: 6,5 7,5 7,6 8,3
Hosszúság: 12,5 13 13,8 14,5
 
 
A mintáról:
A kalocsai szállások női lakossága bérmunkában varrta a hímeket már a 19. század végén is. Főleg a környező vidék városai és a nagyobb települések igényesebb úri-polgári háztartásai számára készítették a fehér hímzéseket. Saját használatú holmikra hímeztek kék-vörös, fekete pamutfonallal is. A huszadik század első harmadától kezdve igen színessé vált a kalocsai hímzés, ugyanis az 1912-ben megnyílt nagyatádi fonalgyárból, már színtartó fonalakat is be tudtak szerezni a hímzőasszonyok. A legismertebb, alkalmazott sajátos, helyi elnevezésű színek: tulipiros, lángszín, borszín, libazöld, irigysárga, fecskenyakvörös, vadgalambkék, gálickék, bársonykék.
Az ősi értékeket hangsúlyozandó, mi a virágok között, a mintáinkon, egy archaikusabb, egészen a honfoglalás koráig visszanyúló szimbólumot jelenítünk meg, egy olyan sólymot, amihez hasonló például a karosi honfoglalás kori övvereteken is megjelenik. A virágbimbókban szintén felfedezhető az egykori, természetközpontú gondolkodás, ugyanis apró csillagokat és a holdat is beleszőttük, miniatűr formában.
 

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Még senki sem értékelte a terméket, legyél te az első!

Megosztás