Szervető-matyó törölköző 50x100cm - napsárga Szervető-matyó törölköző 50x100cm - napsárga

Szervető-matyó törölköző 50x100cm - napsárga

Cikkszám : TrkzM.npsrg

(0)
0 Értékelés

4 500 Ft

Szervető-matyó motívummal díszített, kellemesen puha és nagyon jó nedvszívó minőségű törölköző, színes selyemcérnával díszítve. A törölköző megfelel az Oeko-Tex Standard 100 nemzetközi egészségügyi bizonyítványának.

 

db

Készleten

Szín: napsárga

Méret: 50x100cm

Anyag: frottír, 100% pamut

Az anyag súlya: 400 g/m²

Ápolás: géppel mosható 60°C

 

Szervető-matyó motívummal díszített, kellemesen puha és nagyon jó nedvszívó minőségű törölköző, színes selyemcérnával díszítve.

A törölköző megfelel az Oeko-Tex Standard 100 nemzetközi egészségügyi bizonyítványának.

 

Szellemi, kulturális örökségünk:

Szimbolika: A matyóban minden színnek volt jelentése. A fekete a viseletben a föld színe, melyből a termés, az élet sarjad. A piros az öröm, a sárga a nyár, a Nap színe, a kék a bánaté, az elmúlásé.Az első világháborút követően jelent meg a matyó hímzésben a zöld, mint a gyász színe. A háború halottaira való emlékezésül zöld folyókával hímezték körül a kötényeket. A matyó hímzés összképe úgy hatott, mint a zöld mezőben tarkálló virágok.

A legrégebbi mezőkövesdi hímzések egyszínűek, amikor a többszínű fonalak megjelentek, már kötényeik a tarka színek egész bokrétájával ékeskedett.

Az ősi értékeket hangsúlyozandó, mi a matyó madárkát olyan formában jelenítjük meg a mintáinkon, ami egy archaikusabb, egészen a honfoglalás koráig visszanyúló forma, egy olyan sólyom, amihez hasonló például a karosi honfoglalás kori övvereteken is megjelenik. :)

Viseljük szívvel! :)

A matyó mintáról bővebben ide kattintva olvashattok.

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Még senki sem értékelte a terméket, legyél te az első!

Megosztás