Szervető-kalocsai bőr nagy pénztárca - fekete Szervető-kalocsai bőr nagy pénztárca - fekete Szervető-kalocsai bőr nagy pénztárca - fekete Szervető-kalocsai bőr nagy pénztárca - fekete Szervető-kalocsai bőr nagy pénztárca - fekete Szervető-kalocsai bőr nagy pénztárca - fekete

Szervető-kalocsai bőr nagy pénztárca - fekete

Cikkszám : TPngyK.fk

(4,8)
3 Értékelés

14 400 Ft

Itthon készült, egyedi tervezésű, Szervető-kalocsai mintával díszített, patentos, bőr pénztárca, színes selyemcérnával hímezve.

db

Rendelhető (nincs készleten)

anyaga: marhabőr

minőség: I. osztály

100% magyar termék

Itthon készült, egyedi tervezésű, Szervető-kalocsai mintával díszített, patentos, bőr pénztárca, színes selyemcérnával hímezve. Belül több rekeszre osztottuk! ;)
 
Mérete: 12x18cm

A mintáról:
A kalocsai szállások női lakossága bérmunkában varrta a hímeket már a 19. század végén is. Főleg a környező vidék városai és a nagyobb települések igényesebb úri-polgári háztartásai számára készítették a fehér hímzéseket. Saját használatú holmikra hímeztek kék-vörös, fekete pamutfonallal is. A huszadik század első harmadától kezdve igen színessé vált a kalocsai hímzés, ugyanis az 1912-ben megnyílt nagyatádi fonalgyárból, már színtartó fonalakat is be tudtak szerezni a hímzőasszonyok. A legismertebb, alkalmazott sajátos, helyi elnevezésű színek: tulipiros, lángszín, borszín, libazöld, irigysárga, fecskenyakvörös, vadgalambkék, gálickék, bársonykék.
Az ősi értékeket hangsúlyozandó, mi a virágok között, a mintáinkon, egy archaikusabb, egészen a honfoglalás koráig visszanyúló szimbólumot jelenítünk meg, egy olyan sólymot, amihez hasonló például a karosi honfoglalás kori övvereteken is megjelenik. A virágbimbókban szintén felfedezhető az egykori, természetközpontú gondolkodás, ugyanis apró csillagokat és a holdat is beleszőttük, miniatűr formában.

A mintáról bővebben ide kattintva olvashattok.

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Schubertné Frank Rózsa
(4.5)
A felnőtt fiam bontotta ki a csomagot. Mint a férfiak általában, nem különösebben érdeklik a hímzések. Amúgy nem is egy lelkesedő típus. Ha ő valamit megdicsér, az biztosan egy szenzációs tárgy lehet. Elsőnek e pénztárcát emelte ki, és felkiáltott: Hű, de szép!
GŐZ LÁSZLÓ
(5.0)
5
László Marianna
(5.0)
Gyönyörű

Megosztás