Szervető-kalocsai textilbőr hátizsák - barna-bézs Szervető-kalocsai textilbőr hátizsák - barna-bézs

Szervető-kalocsai textilbőr hátizsák - barna-bézs

Cikkszám : THzstxtK.brn-bzs

(5)
2 Értékelés

12 500 Ft

Szervető-kalocsai motívummal díszített textilbőr hátizsák, egyszínű, bézs selyemcérnával díszítve.

Ezt a termékünket a MANK Nonprofit Kft. - a szakértői vélemények alapján - zsűrizte és a szerzői jogvédelem alá eső, nem ipari gyártástechnológiával készült, igényesen kivitelezett terméknek minősítették. Minősítés száma: TM-B-90/513/2019.

db

Készleten

anyaga: textilbőr

minőség: I. osztály

100% magyar termék

Táska méretei
Hossza: 33 cm
Szélessége:  38 cm

A mintáról:
A kalocsai szállások női lakossága bérmunkában varrta a hímeket már a 19. század végén is. Főleg a környező vidék városai és a nagyobb települések igényesebb úri-polgári háztartásai számára készítették a fehér hímzéseket. Saját használatú holmikra hímeztek kék-vörös, fekete pamutfonallal is. A huszadik század első harmadától kezdve igen színessé vált a kalocsai hímzés, ugyanis az 1912-ben megnyílt nagyatádi fonalgyárból, már színtartó fonalakat is be tudtak szerezni a hímzőasszonyok. A legismertebb, alkalmazott sajátos, helyi elnevezésű színek: tulipiros, lángszín, borszín, libazöld, irigysárga, fecskenyakvörös, vadgalambkék, gálickék, bársonykék.
Az ősi értékeket hangsúlyozandó, mi a virágok között, a mintáinkon, egy archaikusabb, egészen a honfoglalás koráig visszanyúló szimbólumot jelenítünk meg, egy olyan sólymot, amihez hasonló például a karosi honfoglalás kori övvereteken is megjelenik. A virágbimbókban szintén felfedezhető az egykori, természetközpontú gondolkodás, ugyanis apró csillagokat és a holdat is beleszőttük, miniatűr formában.

A mintáról bővebben ide kattintva olvashattok.

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Békési Viktória
(5.0)
Barátnőmnek rendeltem meglepetés lesz.Szereti az ősz színeit .Nekem a fekete van és imádom.Praktikus,vízálló és gyönyörű szép. Remélem csináltok még, rendelnék magamnak is úgy megtetszett.😍
Nagy Alexandra
(5.0)
Számomra a tökéletes darab! Kicsit sportos, kicsit elegáns. Rengeteg minden belefér és nem mellesleg gyönyörű minta!

Megosztás