Szervető a Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlésen

Szervető a Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlésen
Idén ismét megrendezésre kerül a Nagy Kurultaj! Természetesen mi is ott leszünk, szeretettel várunk benneteket!

KURULTAJ – Magyar Törzsi Gyűlés 

Találkozzunk idén, 2024. augusztus 9-11. között Bugacon, hogy a dicső múltunkat tovább élesztve egy fényesebb jövőképet tudjunk felmutatni az eljövendő szebb magyar világnak!

Az ünnep alkalmából rendezett kézműves vásár a Kárpát-medence legjobbjai közé tartozik.

Az ünnepségen hagyományőrző seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és lovas vetélkedők, íjász programok, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások, népzenei programok lesznek megtartva. Hatalmas jurtatábor épül, kézműves bemutatók, kézműves vásár, gyermek programok és tudományos ismeretterjesztő előadások fogják emelni az ünnepi hangulatot.

A Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés a magyarság és egyben egész Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye és egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb találkozója. Több mint száz, Kárpát medencei magyar hagyományőrző és civil szervezet részvételével valósul meg. Több száz lovas és több ezer gyalogos hagyományőrző (főleg ősi hun, avar és magyar viseletben, páncélzatban) vesz részt benne aktívan. A Turán Szövetség hívására száznál több csapat érkezik Bugacra, ahol képviseltetik magukat Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is.

Az első modernkori, magyar részvétellel megtartott Kurultaj 2007. évben került megrendezésre Kazakisztánban, Saga településen. Ezen az ünnepségen a kazakisztáni Madjar törzs ünnepelte meg a máig meglévő törzsi létét és rokonságát a magyar néppel. Az első Kurultajon több ezer helyi kazak valamint a Kárpát medencei magyarok küldöttei vettek részt Bíró András Zsolt vezetésével. A rendezvény hatalmas sikerrel és a kazak médiák nagy érdeklődésével zárult. A törzsi gyűlés végén a vezetők megállapodtak, hogy a következő évben Magyarországon tartanak Kurultajt, ahova a Madjar törzs képviselői is ellátogatnak.

A 2008-as első magyarországi Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés hatalmas érdeklődés közepette zajlott le, és az életfánál megesküdtek a szervezők, hogy mostantól kezdve kétévente Kurultajt- Törzsi Gyűlést tartanak.

Az eskühöz híven 2010-től Bugacon minden páros évben találkoznak a hun és türk tudatú, íjfeszítő múltú népek. Majd ehhez társult 2011-től, a páratlan években rendezett, a Kárpát-medencei magyarságot előtérbe állító Ősök Napja ünnep. Mára az Ősök Napjára is számtalan küldöttség érkezik a rokon népeinkből, együtt ünnepelve az ősi pusztai hagyományainkat. Az idei évben ismét egymásra találnak az ősi turáni rokonnépek Bugacon, a Nagy Kurultajon – a Magyar Törzsi Gyűlésen!

 

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Forrás: kurultaj.hu