Szervető a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon

Szervető a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon
Nagyszerű alkalom, hogy újra élőben találkozzunk! Sok szeretettel várunk Mindenkit!
 
🇭🇺🪡👗💞 Kedves Szervetők! A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon a Szervető standunk a lovagitorna bejárata mellett  van. Új termékekkel és sok szeretettel várunk Mindenkit!
A rendezvény területe napi belépőjeggyel látogatható. A napi belépőjegy 14 év alatt ingyenes, 14 év felett 2.000 Ft.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok évről-évre július második hétvégéjén állít emléket  az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. Három napon keresztül látványos lovagi tornák, pompás királyi menet, esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja az idelátogatókat, megidézve azt az utánozhatatlan középkori hangulatot, melynek egyik hiteles helyszíne Visegrád.

A rendezvény területe NAPI BELÉPŐJEGGYEL látogatható.

Jegyinformáció forrás: https://palotajatekok.hu/informaciok#jegyinformacio

 

A palotajátékok története

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 1985 óta állít emléket a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak. A közép-európai térség három meghatározó uralkodója, János cseh, Kázmér lengyel és I. Károly magyar király, valamint a német lovagrend találkozóján született megállapodások a mai napig éreztetik hatásukat.

Nem véletlen, hogy 1991-ben a visegrádi királyi palota falai között írták alá a Visegrádi Egyezményt, mely jelenleg V4 elnevezéssel segíti a közép-európai országok együttműködését. A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Magyarország legrégebbi történelmi fesztiválja, mely a Kárpát-medencei térségen kívül Európa tíz országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat.

A rendezvény részletes program itt megtekinhető: https://www.visegrad.hu/programok/palotajatekok

 

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Forrás: 

https://visitvisegrad.hu/programok/palotajatekok